Πιερίδες Μούσες: Τελικός κυπέλλου γυναικών 2013

Η ιστορία των Πιερίδων Μουσών ξεκινάει το 1993, από τότε η ομάδα μας ήταν παρούσα στα πρωταθλήματα του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κατηγορίες και είχε παραμονή στην Α' κατηγορία για πολλά χρόνια.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών ξεκίνησε το 1987. Μέχρι το 1990 το πρωτάθλημα ήταν ανεπίσημο και το διοργάνωναν τα ίδια τα σωματεία. Το 1990 η ΕΠΟ δημιούργησε Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου, η οποία ανέλαβε να...
διοργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα. Η πρώτη διοργάνωση της ΕΠΟ, το 1990, ονομάστηκε δοκιμαστική και η Ομοσπονδία δεν την αναγνώρισε ως επίσημη.
Το 1993 δημιουργήθηκε και Β΄ Εθνική κατηγορία, γνωστό και ως Περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών. Διεξάγεται με το σύστημα των ομίλων, και ο πρωταθλητής κάθε ομίλου ανεβαίνει στην Α΄ Εθνική.
Το Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου γυναικών διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και είναι η δεύτερη σημαντικότερη διοργάνωση μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα προκριματικά συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Α΄ Εθνικής και προαιρετικά όσες ομάδες της Β΄ Εθνικής θέλουν. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2000 και διεξήχθη το 2001 και το 2002. Από το 2003 η ΕΠΟ σταμάτησε προσωρινά τη διεξαγωγή του, λόγω του ό,τι τα περισσότερα σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακινήσεων.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση και είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο νομό μας τους ημιτελικούς και τον τελικό του κυπέλλου των γυναικών 2013.
Η ομάδα της Πιερίας "Πιερίδες Μούσες" εύχεται καλή επιτυχία στις 2 ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό Κυπέλλου.

     Ο επίσημος χορηγός μας                                      Το Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών