ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ:

ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ:
δηλώνει η 16χρονη ΝΑΝΣΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του νομού Πιερίας ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ στο Pieria Sport

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και γιατί;

Από μικρή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο έπαιζα...
στη γειτονιά και στις αλάνες, ακολούθησα τα βήματα του αδερφού μου είναι ένα άθλημα που προσφέρει πολλά πιστεύω πως μόνο αυτό το άθλημα σου προσφέρει τόσα πράγματα..

Σε κέρδισε περισσότερο ως αθλητική δραστηριότητα το ποδόσφαιρο ή πιστεύεις ότι μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω;

Με κέρδισε ως άθλημα εξάλλου παίζω 11 χρόνια και αυτό το άθλημα δεν το αλλάζω με τίποτα είναι η ζωή μου.
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα μόνο για άντρες ή μπορούν να το παίξουν εξίσου καλά και οι γυναίκες;

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ανδρικό άθλημα όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι σίγουρα έχει ιστορία αλλά εξίσου και το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει ιστορία.. το 1895 καταγράφηκε το πρώτο γυναικείο παιχνίδι στο βόρειο Λονδίνο, όμως το 1970 ξεκίνησε  η οργάνωση του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό ομαδικό άθλημα σε πολλές χώρες και ένα από τα λίγα γυναικεία ομαδικά αθλήματα με επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Είχε μια «χρυσή εποχή» στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, με μερικούς αγώνες να προσελκύουν στο στάδιο περισσότερους από 50000 θεατές αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου για να στηρίζεις το γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρεις και την ιστορία του.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις από την καθημερινότητα σου για το ποδόσφαιρο;

Ο χρόνος είναι το λιγότερο που μπορώ να αφιερώσω για το ποδόσφαιρο σίγουρα όμως θέλει και θυσίες.. χρόνο από φίλους, οικογένεια, παρέες σε καθημερινή βάση έχουμε προπονήσεις εκτός από τετάρτη αφιερώνω περίπου 3  ώρες από την καθημερινότητα μου.

Τι πιστεύεις γενικά η κοινωνία και ο περίγυρος σου ενθαρρύνουν την προσπάθεια σου;

 Μερικοί με ενθαρρύνουν μερικοί όχι, αρκετοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Στο μέλλον σκέπτεσαι να συνεχίσεις το ποδόσφαιρο ή αντίστοιχα να σταματήσεις και αν ναι για ποιους λόγους;

Ο μόνος λόγος που θα σταματούσα το ποδόσφαιρο είναι μόνο αν έρθει στον κόσμο ένα παιδί και θα γίνω μητέρα για κανένα άλλο λόγο δεν θα το σταματούσα.

Υπάρχουν κίνητρα για το γυναικείο ποδόσφαιρο; Μπορεί μια γυναίκα να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Μια γυναίκα μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά είναι θέμα τεχνικής και χαρακτήρα το αν θα μπορέσει να γίνει επαγγελματίας.

Θα ήθελες να παίξεις σε μια ομάδα του εξωτερικού;

Θα ήθελα πολύ να φύγω σε ομάδα εξωτερικού και πιο πολύ στην Αμερική είναι ένα από τα όνειρά μου και θα το κυνηγήσω πολύ.

Οι γονείς σου σε παρότρυναν να παίξεις ποδόσφαιρο ή προσπάθησαν να σε σταματήσουν

Οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου ότι απόφαση και να πάρω ποτέ δεν μου έχουν πει όχι, σε θέμα όπως το ποδόσφαιρο εξάλλου όλη η οικογένεια μου ασχολιόταν και στο παρελθόν με ποδόσφαιρο..

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που προπονείσαι σε ικανοποιούν;

Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται στο γήπεδο του Ατρόμητου εμείς κάνουμε στο βοηθητικό αλλά μέσα στη βδομάδα μπαίνουμε 1 φορά και στο μεγάλο.. φυσικά όμως όπως οι περισσότερες ομάδες θα θέλαμε ένα δικό μας γήπεδο με τα δικά μας αποδυτήρια.

Μπορείς να συνδυάζεις τις προπονήσεις με τα μαθήματα;

Τα μαθήματα κυριαρχούν πρώτα και μετά το ποδόσφαιρο μπορείς να τα συνδυάσεις αν θέλεις ειδικά όταν έχεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου..

Η βία στα γήπεδα υπάρχει στο γυναικείο ποδόσφαιρο μέσα η έξω από τους αγωνιστικούς χώρους;

Η βία στο γυναικείο ποδόσφαιρο σίγουρα υπάρχει και μέσα και έξω.. πιο πολύ όμως στις κερκίδες και η βία δεν είναι μόνο το ''ξύλο'' μπορεί να είναι και βία λεκτική όπως οι βρισιές που κυριαρχούν μέσα και έξω από κάθε γήπεδο αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσουν αυτά αν θέλει ο κόσμος μια καλύτερη κοινωνία..

Πως είναι η φετινή χρονιά για τις Πιερίδες Μούσες . Είστε ευχαριστημένες;

Η φετινή χρονιά για τις Πιερίδες Μούσες μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια καινούργια αρχή  ήρθαν πολλά νέα κορίτσια και αυτό μας ενθαρρύνει πολύ σαν ομάδα  βλέπεις κορίτσια 12 χρονών και κάτω μέσα στα γήπεδα έχουν πολύ όρεξη αλλά και πολύ μέλλον..
Η κατηγορία είναι δύσκολη όσον αφορά το επίπεδο ή πιστεύεις ότι είναι βατή για την ομάδα;

Όσον αναφορά το επίπεδο η κατηγορία είναι καλή σε σχέση με την Γ που θα μπορούσαμε να ήμαστε η Β εθνική μας αντιπροσωπεύει και γιατί όχι και η Α στο μέλλον γίνεται πολύ καλή δουλεία μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Τι μπορεί να περιμένει μελλοντικά η ομάδα από τη φετινή παρουσία τόσων νέων κοριτσιών.

Η ομάδα μελλοντικά μπορεί να περιμένει πολλά, ένα από αυτά την εμπειρία των νέων κοριτσιών η ομάδα φέτος είναι πολύ δεμένη και μέσα και έξω από τα γήπεδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό..

Ο κόσμος βοηθάει την προσπάθεια σας ή θέλετε μεγαλύτερη στήριξη.

Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και κυρίως να δείχνουν ότι υποστηρίζουν όχι μόνο εμάς αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο.. είναι αρκετοί οι οποίοι έρχονται και μας παρακολουθούν και τους ευχαριστούμε αλλά θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στις κερκίδες

Τι είναι αυτό που σου αρέσει πολύ στην ομάδα σου και τι δεν σου αρέσει;

Αυτό που μου αρέσει στην ομάδα μου είναι ότι φέτος ήρθαν πολλά νέα κορίτσια και συνεχίζουν να έρχονται, αυτή η ομάδα θα έχει σίγουρα ένα καλό μέλλον με τις μικρές και αυτό είναι ευχάριστο δεν υπάρχει κάτι στην ομάδα που να μην μου αρέσει εκτός από το ''κράξιμο'' έξω από το γήπεδο..

Ποιοι είναι οι στόχοι σου μέσα από την ομάδα σου;

Οι στόχοι μου μέσα από την ομάδα είναι μέρα με την μέρα να γίνομαι καλύτερη και σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους στόχους είναι να μείνουμε κατηγορία και γιατί όχι να ''χτυπήσουμε'' και την  Α κατηγορία..

Έχεις κληθεί στις προπονήσεις προεπιλογής της εθνικής. Τι σημαίνει για σένα μια ενδεχόμενη συμμετοχή σου σε επίσημο παιχνίδι.

Είμαι πολύ χαρούμενη γ' αυτό γιατί είναι το όνειρο μου άλλωστε και ποιός δεν θα ήθελε να φοράει το εθνόσημο δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω είναι πολύ σημαντικό για μένα το ότι κλήθηκα για προπονήσεις και σημαίνει πολλά για μένα.